Veel gestelde vragen 

Hoeveel water gebruik ik en wat kost dit?
Gemiddeld gebruiken we per dag bijna 120 liter drinkwater per persoon. Het meeste drinkwater gaat op aan douchen, toiletgebruik en wassen. Eigenlijk zonde van dit schone water. Een gezin betaalt gemiddeld bijna € 750,00 per jaar aan water. 30% daarvan is voor de leverantie, 26% voor de rioolheffing en 44% voor de zuivering.

Wat kost een Hemel(s)water installatie?
De kosten van water uit een hemel(s)water systeem voor een gezin gedurende de leeftijd van de installatie is ongeveer gelijk zijn aan de huidige drinkwaterkosten. Voor bedrijven is dit afhankelijk van het verbruik. Daarnaast bespaar je op de onderhoudskosten van apparatuur door de afwezigheid van kalk en je hoeft minder zeep te gebruiken. Het mooiste is dat je van niemand afhankelijk meer bent.

Hoe schoon is drinkwater uit de kraan?
Het reinigen van ons drinkwater wordt steeds ingewikkelder. Dit komt door bemesting en stoffen uit de chemische industrie (pesticiden en medicijnen). Als de kwaliteit van ons drinkwater verder afneemt zijn waterbedrijven genoodzaakt om chloor aan ons drinkwater toe te voegen. Dit proef je vaak in het buitenland. De zoet water bron voor de huidige drinkwaterbereiding wordt nu al schaars, zoals we afgelopen zomer merkte.

Is het Hemel(s)water veilig?
Ja. De eerste proeven in 2015 lieten al goede waterkwaliteit zien. Vanaf dat moment is aangetoond dat Hemel(s)water al aan de drinkwaternorm voldoet. Na membraanfiltratie is het water volledig vrij van bacteriën en virussen en andere stoffen. Echt zuiver water!

Kan ik Hemel(s)water drinken?
Ja. De smaak is misschien wat anders dan dat je gewent bent. Dit komt door de afwezigheid van kalk en andere zouten. In ons huidige drinkwater zit veel kalk. Dit geeft de smaak aan kraanwater. Hemel(s)water smaakt hierdoor zachter.

Is er voldoende regenwater beschikbaarheid?
Regen is overvloedig en gratis beschikbaar. De regenval op maar 2,2 % van ons land is gelijk aan ons nationaal drinkwatergebruik. Er is voldoende dakoppervlak in Nederland om dit op te vangen. Door de juiste maat tank te kiezen voorkom je dat je zonder water komt.

Waar kan ik meer informatie vinden over Hemel(s)water?
Als je geïnteresseerd bent of meer vragen hebt? Vul HIER het contactformulier in op onze website en we nemen contact met je op.

 


Hemelswater


Hemelswater

Hemel(s)water... Van regenwater naar drinkwater... Duurzaam, veilig, gezond en schoon!